Amsterdam experience

marți, 17 martie 2009

Fac o pauza de la work sa va povestesc putin din experienta de a vizita Amsterdamul. Pentru poze ... aici ... Sper ca ati citit articolul anterior in care va povesteam peripetia de a ajunge la destinatie. :)
Dupa un drum obositor, am facut o vizita la un party caci era ziua de nastere a unei colege de-a lui Flo. Pana acolo ne-am dus cu bicicletele. Eu am avut o bicicleta imprumutata, pe care nu prea am putut sa-mi tin echilibrul pentru ca era putin mai inalta. Asa am vazut Amsterdamul seara. Flo locuieste intr-o zona centrala, la 10 minute de gara. Dupa un pahar de vin si mai multe pahare de vorba cu niste romani, am pornit inapoi spre casa.
Dimineata ... trezirea la 9:00... avem multe de facut. Pentru inceput mergem sa luam micul dejun. Am incercat o chifla cu salata de ton ... delicioasa salata ... si un ceai ... in vitrina unui bistro. Mananci si te uiti la oamenii care trec prin fata ta ... uite ca asa observam si persoane cunoscute...
Hmm... ce sa facem next... ce sa facem ?! Mergem in piata. Tipic pentru olandezi, piata se afla in mijlocul strazii ... nu pe carosabil ... dar ... in mijloc ... in locuri cum e la noi Piata Unirii. Si acolo... tarabe peste tarabe ... fructe uscate, fructe proaspete, legume, haine, lucruri noi sau vechi, toate in acelasi loc. La iesirea din piata ne-am asezat la o cafea, afara, chiar daca era ceva mai frig. Terasa cafenelei era plina ... inauntru ce sa mai vorbim. Am inteles de la Florin ca asa va fi peste tot incepand cu luna Aprilie ... cand se mai incalzeste. Toate cafenelele vor avea terase afara ... iar cand nu e zi de piata, terasele se vor extinde in locul targurilor. Nu stam foarte mult caci bate vantul ... si ne intoarcem spre kilometrul zero. Apoi ... incet incet o luam spre strada cu magazine. Plin de lume, aglomeratie, galagie. Vizitam piata cu flori si apoi ne indreptam spre un nou local. De data aceasta la inaltime, pentru a vedea Amsterdamul de deasupra.
Colindand strazile am trecut pe langa casa memoriala Anne Frank, Primarie, Fabrica de diamante, Muzeul figurinelor de ceara si Muzeul Nemo.
Dupa-masa am luat masa intr-un mic local. Meniul a fost delicios ... am incercat peste cu sos de ghimbir si legume. Iar seara am petrecut, intrucat a fost ziua lui Flo. Am cunoscut alti romani, printre care si pe fiica unui prof de la poli (de la electrotehnica), am discutat cu o daneza despre Danemarca si cu un neamt despre ce stiu ei despre Europa de Est si ce stim noi despre Germania. In general, lumea stie capitala tarii noastre, deci e bine ;).
A doua zi ... mahmuri dupa petrecere si cu ochii umflati de somn, am mai dat o tura prin oras. Am trecut pe la biblioteca municipala... imensa constructia... si cu un decor foarte futurist si relaxant. Imi pare rau ca nu am fotografii de aici ... dar... am ramas fara curent in acumulator :( .
Spre dupa-masa am pornit inapoi spre Groningen. De data aceasta fara peripetii si intarzieri.
Sa aveti o saptamana nebuna!!! Va pup!!!

0 comentarii: