Day one and two

duminică, 1 martie 2009A sosit ziua de vineri, 27 februarie 2009. M-am trezit de dimineata si am pornit spre Universitate. Prin de dimineata a se intelege ora 9. Pentru a ajunge la Universitate am facut mai intai un ocol pe la centrul turistic din oras pentru a face rost de o harta. Afara, innorat si ploaie marunta. Din 5 in 5 minute ma chinuiam sa-mi curat parbrizul ;). Dupa vreo ora ajung victorioasa la Universitate. De jur imprejur cladiri futuriste, numai sticla. Imi pare rau, dar inca nu le-am tras in chip din cauza ploii. Promit ca am sa le fotografiez la un moment dat. Intru. Trebuia sa gasesc biroul de relatii internationale. Super, cu ajutorul a doi oameni l-am gasit. Mi-am rezolvat partial problemele legate de arrival si constat ca doi studenti stau asezati la o masa si "se dau pe net".Super... imi scot si eu laptopul sa caut wireles. Dar ce sa vezi... wireles-ul e parolat, asa ca ciuciu net la faculta. Ce mi-a placut sa constat insa a fost ca pe coridorul principal, din loc in loc se aflau mese cu scaune iar pe ele (pe mese) un dispozitiv cu 4 prize si 2 mufe de net. Nice, nu? In comparatie cu universitatea noastra unde de-abea gasesti o priza pe coridor, de mufe de net ce sa mai fie vorba.


A doua zi am plecat in cercetarea amanuntita a centrului orasului. Minunat oras. Peste tot doar biciclisti (daca veniti prin Olanda sa nu aveti grija la masini ci la biciclisti, masinile iti dau prioritate sa treci strada, biciclistii mai putin).

Pe trotuare, la gara, plin de biciclete.Am inteles ca se practica: "merg cu bicicleta la gara, apoi iau trenul si cand ma intorc, iau bicicleta si merg inapoi acasa" (cand am sa trec pe la gara am sa va arat poze si cu parcarea de biciclete de acolo, trebuie sa retii unde iti lasi bicicleta, caci altfel putine sanse sa o mai gasesti). Hoinarind prin oras am constatat ca olandezilor le plac casele cu geamuri mari. La ei nu prea vezi blocuri cu multe etaje. In mare parte sunt case cu un etaj si una langa alta, fara curte spatioasa, fara vile imense. Casele sunt de obicei foarte joase si geamurile rar sunt acoperite cu perdele, asa ca in mare parte poti sa vezi ce face omul in casa. Pervazele sunt pline cu flori si lumanari si decoratii. Perdelele sunt maxim pana la jumatatea geamului. Pe alocuri se practica si portiuni mate ale geamului. Foarte dragut. Ajunsa in "Grote Markt" constat cu stupoare ca, in mijlocul orasului, in fata teatrului, sunt intinse tarabe cu marfa ( de la carnuri, haine, mancare pentru caini pana la flori). Mii de flori, in special lalele si trandafiri mici. Florile sunt foarte ieftine zic eu. Am vazut preturi de 2 euro pentru 10 lalele si pana la oferte de 80 lalele cu 6 euro, fiecare incercand sa-si vanda marfa mai eficient. Si trandafirii aveau tot cam acelasi pret. Ce ziceti fetelor? Trebuie sa fac rost de o vaza cat mai repede posibil ca sa am in ce sa-mi pun lalelele cumparate.

2 comentarii:

kiddo spunea...

Si eu vreau lalele!!! Sau cel putin multe poze cu lalele!!!

dana_zdremtan spunea...

Trebuie sa te obisnuiesti cu ploaia pentru ca vei avea parte de muuulta