UMCG - University Medical Center Groningen

miercuri, 4 martie 2009

Well... sunt a 3-a zi la locul de munca pentru urmatoarele 5 luni si deja mi-am facut o impresie pe care sa o impartasesc cu voi. Deci, sa incepem cu inceputul, adica de luni.
La ora 13:00 am avut intalnire stabilita cu unul din supraveghetorii mei de aici, astfel ca am pornit din timp spre UMCG. Trebuia sa gasesc intrarea principala si receptia de acolo. Nimic mai greu. Intrarea este mare, proportionala cu cladirea, sau mai bine zis cu ansamblul de cladiri din aceasta zona. Cladirea spitalului este noua, foarte frumoasa, foarte impozanta. Nu se compara cu nici unul din spitalele din Romania. Este foarte curat. Unele coridoare au chiar nume de strazi pentru a fi identificate mai bine. Este chiar si o zona de cumparaturi, precum si un mic salon pentru coafura, manichiura si pedichiura. Un adevarat orasel intr-o cladire.
Cladirile au majoritatea 3-4 etaje, unele chiar 5 si sunt legate intre ele prin coridoare. Arhitectura difera de la o cladire la alta. Cele de la intrare au o arhitectura mai moderna decat cele din spate, iar combinatia intre ele este interesanta.
Dupa o plimbare de vreo 6 minute prin coridoarele labirintice, am ajuns in final la destinatie. Daca nu cunosti bine locul, sunt sanse mari sa te pierzi. Norocul meu este ca exista si o alta intrare/iesire mult mai simpla, caci altfel nu as ajunge la munca in timp util.
Ieri, vizita mea prin spital a fost si mai interesanta. Supraveghetorul mi-a aratat laboratoarele unde se face MR-ul (magnetic resonance) si cum se achizitioneaza si formeaza imaginile. Este impresionant. Si cand te gandesti ca la baza este doar teoria campului magnetic...
Saptamana asta va trebui sa citesc despre MRI si Diffusion Weighted Images, pentru ca apoi sa pot lucra cu aceste imagini.
Poze... cat de curand... numai sa iasa soarele.

1 comentarii:

dana_zdremtan spunea...

Eu m-am pierdut de fiecare data cand am incercat sa ajung de la un corp la altul prin interiorul UMCG-ului, si am stat 3 saptamani acolo. Spor la treaba si nu ii lasa pe olandezi sa profite de tine. Mai povesteste-ne despre experienta culturala si sociala. Pup