Den Haag

duminică, 7 iunie 2009

Cu chiu cu vai am gasit vineri o persoana dornica sa exploreze Haga impreuna cu mine. Asa ca, sambata (6 iunie) dis de dimineata am pornit cu bicicleta spre gara. Am parcat-o in parcarea speciala pentru biciclete din fata garii si apoi am cumparat biletul de tren. Pentru 26 de euro am primit un card pentru o zi care iti da voie sa calatoresti pe orice distanta in Olanda si sa te opresti in oricate orase vrei. La noi destinatia era deja stabilita ... directia Haga. Dupa 2 ore jumate am ajuns in gara din Haga.

Stiam deja care e primul obiectiv pe care dorim sa-l vizitam asa ca am luat tramvaiul corescpunzator. Cateva minute mai tarziu am ajuns la Madurodam sau Olanda in miniatura. Daca treceti cumva prin Haga eu zic ca merita sa-l vizitati. De-o parte si de alta a aleilor parcului poti admira : cele mai importante cladiri ale oraselor din Olanda, un aeroport, o autostrada, un zoo, feriboaturi, cai ferate si poduri. Nu va speriati, nu sunteti giganti, sunt doar cladirile mici ;) .

De la Madurodam am pornit pe jos spre plaja. In Haga este o plaja faimoasa, cu hoteluri luxoase. Nisipul era fin si cald la suprafata, iar apa marii rece. Cerul era brazdat de zmeie colorare. Pe plaja poti admira doua castele de nisip foarte frumoase dar care nu cred ca sunt din nisip ci doar par a fi din nisip.

De la plaja pornim inapoi spre oras. Dar luam tramvaiul, caci distanta e mare. Ceea ce m-a uimit a fost ca tramvaiul trecea prin parcuri mari care semanau cu o padure. Ajunsi in centru, ne-am invartit pe stradutele intortocheate si aglomerate. Piateta principala era plina de oameni la terasa. Curtea Parlamentului zumzaia de turisti. Haga este un oras frumos, cu cladiri noi si vechi, cu nuferi pe canale, cu multa verdeata si multa agitatie. Am asistat chiar la un protest impotriva genocidelor din Sri Lanka. Apoi am incercat sa gasim palatul administrativ regal. Dupa ce toate indicatoarele ne-au aratat ca suntem pe directia gresita si a trebuit sa ne intoarcem, am gasit in final Paleis Noordeinde. In spatele palatului se spune ca este gradina. Dupa ce ne-am invartit inca vreo jumatate de ora am gasit si gradina care, spre marea mea dezamagire, era de fapt un parc. Am hoinarit destul prin Haga, asa ca la 18:00 am luat trenul inapoi spre Groningen.

Acum ca v-am povestit ce si cum, va las sa hoinariti si voi prin Haga urmarind fotografiile.

0 comentarii: